"Världens bästa färg"
Här får du bakgrund, och tips hur du använder Chalk Paint™
och våra tjänster med
Chalk Paint.

Om Chalk Paint eller "Världens bästa färg"
Chalk Paint decorative paint by Annie Sloan

Världens bästa färg kallas den ibland för den kräver nästan inget för arbete och fäster på dom flesta underlagen som trä,plast,glas,betong m.m det går även att färga tyg med den. Ja låter väl som världens bästa färg som dessutom torkar fort och det gör att du kan fixa något snabbt hemma även om det är lite utrymme. Och smidigt i våra tider då man ska hinna med massor...nu hinner du vara kreativ! 

Redan 1990 utvecklade Annie Sloan sin numera berömda dekorativ färg, Chalk Paint. Fram till dess hade Annie etablerat sig som en av världens mest respekterade experter inom dekorativ målning. På den tiden fanns det ingen färg med egenskaparna Annie sökte efter, så hon bestämde sig för att utveckla sin egen. Hon döpte sin kreation till ”Chalk Paint” därför att dess mycket matta, nästan kalkaktig finish, förde tankarna till just chalk (krita).
GIFTFRI, VATTENBASERAD, DEKORATIV

Chalk Paint är en giftfri , vattenbaserad färg som är blyfri, luktfri och har extremt låga VOC halter (VOC = flyktiga organiska föreningar) – men den är också annorlunda. Det är inte färg med tillsatt krita. Det är inte krittavlafärg. Det är inte gjort genom att blanda gips eller murbruk eller bakpulver i en befintlig färg. Chalk Paint är en helt unik dekorativ färg som Annie Sloan utvecklade för att måla möbler, golv och väggar och den bygger på en livstid av forskning och erfarenhet av att arbeta med färg och kulör.

SNABBT OCH ENKELT FÖR KREATÖRER

Chalk Paint fastnar på de flesta ytor och skapar vackra resultat snabbt och enkelt. Använd den för att skapa en yta med struktur, en patinerad yta, en slät, modern yta eller använd den även som en ”wash”. Annie Sloans tekniker för målning och ytbehandling följer inte alltid reglerna som de ser ut för vanlig färg, istället ger de dig möjligheten att arbeta självständigt, intuitivt och befriande kreativt. Kulörerna och teknikerna Annie använder har utvecklats utifrån hennes gedigna konstnärlig utbildning. De omfattar kunskap och erfarenhet från konst-, design- och pigmenthistoria. Annies är särskilt inspirerad av kulörer från 1700- och det tidiga 1900-talet. Man kan se tydliga spår av dessa influenser bl a i valet av pigment och kulör i färgkollektionen och i de kreativa motiv hon använder, som kopplar samman nutid med de klassiska traditionerna. Det finns bara en Chalk Paint, men den erbjuder oändliga möjligheter! 

Det började med kunskap och en idé
Redan i början av 90-talet utvecklade Annie Sloan den fantastiska dekorativa färgen, Chalk Paint. Annie var då redan väletablerad som en av världens största experter inom dekorativmålning och måleritekniker. Även idag hittar du flera av hennes böcker, från tiden innan Chalk Paint, översatt till svenska på bl a byggnadsvårdsbutiker.

På den tiden fanns det ingen färg med egenskaperna Annie ville ha, så hon kom på idén att utveckla en egen färg. Resultatet döpte hon till ”Chalk Paint” just på grund av färgens mycket matta och kritaktiga finish, som förde tankarna till just chalk (krita).

Chalk Paint utvecklades med all den kunskap och erfarenhet Annie har med sig från sin akademiska och praktiska bakgrund inom konst-,design och pigmenthistoria.
Annie hämtar mycket inspiration när det gäller kulörer,teknik och uttryck från 1700- och det tidiga 1900-talet. Tydliga spår av detta visar sig genom bl a valet av pigment och kulörer i kollektionen och omfattar även de kreativa motiven hon använder,som bygger broar mellan vår tid och de klassiska traditionerna.

loading...

Ingen grundfärg, inget sandpapper..:)

Chalk Paint fäster på dom flesta ytorna,både inomhus och utomhus. Oftast utan att använda varken grundfärg eller sandpapper. Torka av och se till att det inte är fettfläckar.
Sen är det bara att sätta igång med det roliga - måla och få fram fantastiska resultat!

Arbetar du med obehandlat trä behandlar du med kvistlack (shellack). Detta hindrar garvsyran från att tränga igenom.

På en del äldre möbler (30-40 talet oftast) kan det blöda igenom och uppkomma en gul el rosa aktig ton (blir en old look patina). Om du vill gardera dig att det inte ska blöda igenom använd spärrgrund eller stryk två tunna lager med kvistlack.Det torkar på några minuter,sen kan du fortsätta måla! Det är något du gör oavsett färg du använder. Lite extra arbete men det är det värt för att få exaxt det resultat du vill uppnå. Speciellt viktigt när du använder olika vita eller ljusa kulörer.

 Tips hur, på olika underlag

TRÄDGÅRDEN- Du kan använda Chalk Paint på ytterväggar,trädgårdsmöbler,(ej teak), metall, betong, matt plast - till och med terrakotta. Låt färgen stelna över natten och torka av med fuktig trasa. Vaxa ej.

VÄGGAR - Applicera med en svamproller eller stor pensel. Sedan kan du vaxa eller låta det vara neutralt. Färgen är fantastisk i sin matta renhet!

METALL - Du kan måla direkt på metall och smide. 

GOLV - Måla trä,betong och linoliummattor, ja dom flesta golv! Stryk 2 lager och lacka med Annie Sloans lack.
Använd gärna en svamproller. 

KÖKSSKÅP - Ett vackert resultat får du med Chalk Paint,på och i dina skåp. Måla minst 2 lager färg och vaxa 2-3 ggr med Annie Sloans clearwax.
 

Färga tyg...jajamen!

 

Lämna in din möbel

Du kan lämna in din möbel/stolar/hyllor för ommålning om det är en hanterbar storlek. Jag utför även måleri uppdrag hemma hos dig om det måste göras på plats. Det är inte alltid man har tid eller intresse att göra det själv, men älskar Annie Sloans fantastiska Chalk Paint!
Kom in eller ring så tittar vi närmare på det. 0793 404 797

loading...

Måla/slipa golv

Är du trött på dina golv? Det behöver inte kosta skjortan att skapa en ny look!
Med Annie Sloans Chalk Paint kan du måla dom flesta golv och sedan använda hennes golvlack.
Ring 0793 404 797 
för mer info.

loading...