Visioner och Välgörenhet

En presentation av vår vision. Projekt Forgambia är startat av Nettan och Pahali. Vi har dels öppnat en secondhand butik, och med det har vi även skapat arbete till lokalt.

Och för att få ihop till alla omkostnader har vi loppis i butiken Glada Ungmöns Diversehandel, den är vår plattform. Och sedan skickar vi second hand till vår butik i Gambia. Våra visioner är även att skapa mer arbetstillfällen direkt i Gambia. 

Vi kan hämta när ni rensar, och det är allt från kläder, möbler, sängar, lakan, handdukar, verktyg, teknik, maskiner, kyl och frys. Ja istället för att kasta....lämna in det till Glada Ungmöns Diversehandel eller slå en signal så kan vi komma överens om hämtning.

Och vi är ett bra team, Nettan står för försäljning här i Sverige,det administrativa och marknadsföringen. Pahali har full koll på vilka som har störst behov i Gambia eftersom han kommer därifrån och vi får även hjälp av folk där. Så att hjälpa på plats, med varandras kunskaper tvivlar vi inte på att ro det i hamn.
Sen kommer vi att åka dit tillsammans för att själva dela ut till barnen och öppna butik. Allt går att följa på vår Facebook sida.https://www.facebook.com/forgamb/?ref=settings

 
När det här projektet föddes, så har allt gått på räls. Vi hade pratat om det lite fram och tillbaka,
en dag (närmare bestämt den 2 augusti) så bestämde vi att "okey, vi kör" vårt första mål var att hitta en tillräckligt stor lokal att förvara saker i för max 500kr i månaden, inte helt lätt i Stockholm..... Nettan ringde runt lite till vänner och 2,5 timme efter vårt beslut hade vi en lokal på 60 kvm på en hästgård. Sedan flöt allt på med container, logga, respons m.m det var nästan läskigt :)
Den 3 september kom förråds container på plats  ......fantastiskt!!!
Vi kanske är lite galna, men utan människor som vill vara delaktiga skulle det inte funka. Är oerhört tacksam mot hyresvärden som gav oss möjlighet att ställa upp en container, för det gör det möjligt att ha en loppis och att börja samla saker. Tack Leif ❣️sen har vi redan fått massa fina saker att sälja av goa kunder i butiken. Tack! 

Nu undrar säkert en del vad vi vinner på det här.....i dags läget ingenting. Men vi driver det här som vilket företag som helst, men med en tvist. Dels vill vi skapa jobb nere i Gambia, och att allt till barn skänks är ett beslut vi tagit. Sen är återbruket en viktig grundsten, att ni som skänker vet att det går vidare på något sätt, att det även är en del till att skapa jobb i Gambia, att ni som handlar i loppisen också vet att en del går till omkostnader. En sjysst cirkel där alla bidrar. 

För bättre överblick vad vi behöver:
Barnkläder vuxenkläder
Underlakan
Handdukar
I bra skick, nytvättat och vikt, gärna i flyttkartong om ni har.
Skor
Leksaker
Möbler (hela) 
Loppisgrejer
Verktyg
Teknik ( t.ex mobiler, platt tv)
Vvs
Kyl å frys
Tänk på att vi är bara två personer som båda jobbar heltid, så bli inte ledsna om vi ibland måste säga nej ifall saker är i för dåligt skick. Tanken är alltid god.
Så nu sätter vi igång och dela gärna till era vänner. Det här känns så rätt❣️❣️
Med vänlig hälsning, 
Pahali och Nettan

Pahali kommer från Gambia och har bott här sen 2001, arbetar som boende stödjare så har hjärtat på rätt ställe! Driftig och är bra på att organisera, bära tungt och få pussar av Birka =)

Nettan driver butiken Glada Ungmöns Diversehandel som är Forgambias plattform, förutom det är det Chalk Paint, kurser, inredning i kreativitetens tecken. Egen företagare sedan 2000 så dom kunskaperna kommer väl till pass här. 

loading...

Dödsbon Flyttstädningar

Vi erbjuderhelhetstjänst av 
-Dödsbon
-Tömning av boende
-Flyttstädning

Då vi har kommit i kontakt med dödsbon så bestämde vi oss för att utveckla den tjänsten. Och med egen erfarenhet av att tömma två hem, och blivit förskräckt hur mycket som tyvärr måste slängas såg vi en möjlighet att bohag, husgeråd kan få ett längre liv än att slängas. Eftersom Återbruk står oss varmt om hjärtat känner vi att vi kan förvalta ägodelar mycket längre. Och det finns ett stort behov av det mesta i Gambia. Och i Glada Ungmöns Loppis går delvis en summa till containerkostnader. 

Så om du anlitar oss ser vi till att värdera, tömma och städa.
Ring för hembesök och offert. All information finns under fliken Dödsbon/Flyttstädningar.
 

Så här ser det ut, från vänliga människor som har skänkt saker till oss. Färingsö Trä gav oss 8 lådor med nya kläder! Tack Gurra! 
Susanne skänkte massa bra loppis saker som säljs i butiken och allt som har vår logga på sig säljs billigt. Tack Susanne! Containern kom på plats och lilla Birka, butiks hunden sitter utanför butiken.

Så början känns bra och framtiden är spännande, för våra visioner är mer....men vi tar en dag i taget och är tacksamma för all hjälp vi kan få. Puss!!

Har ni frågor eller vill lämna in till oss? Ring Nettan på 0702209960 och följ oss gärna på facebook

Butiken i Gambia

Här är vår butik i Gambia =) rörigt värre. Men det ska det bli ordning på. När vi åkte ner för att ta emot containern var det inte ens klart med vilken lokal det skulle bli. Men vi är jättenöjda, det är inte på en huvudgata utan ligger lite vid sidan om. Men ni som har varit där vet att det är väldigt dammigt av sand. Så det är lite lugnare här. 

Nästa gång kommer vi ha mer hyllor, verktyg m.m Det var lite kaos, men det sköna är att här i Sverige ställer vi väldigt höga krav att allt ska vara perfekt och ordning och reda. Här hjälps vi alla åt och många skratt och musik.
 

Sen har vi skapat jobb åt två personer. Känns super bra!
Och fler ide'er finns om att skapa jobb. Så fortsättning följer.