Visioner och Välgörenhet

En presentation av vår vision. Projekt Forgambia är startat av Nettan och Pahali för att hjälpa fattiga barnfamiljer i Gambia.
Vi gör det helt ideellt och därför har vi startat en insamling av dels det som ska skänkas på plats.
Och sen för att få ihop till alla omkostnader tar vi emot möbler, loppisprylar att sälja i butiken Glada Ungmöns Diversehandel, den är vår plattform.

Vi tar även emot verktyg, vvs, kylskåp, frysar, ismaskiner, teknik, ja det mesta eftersom det varit diktatur i 22 år behövs allt möjligt. Allt vi säljer är för att få ihop pengar till omkostnaderna.OBS alla kläder måste vara i bra skick, nytvättade och vikta. 
Vi känner för det här projektet till 100% och fungerar det bra kommer vi att fortsätta. 

Och vi är ett bra team, Nettan står för försäljning här i Sverige,det administrativa och marknadsföringen. Pahali har full koll på vilka som har störst behov i Gambia eftersom han kommer därifrån och vi får även hjälp av folk där. Så att hjälpa på plats, med varandras kunskaper tvivlar vi inte på att ro det i hamn.
Sen kommer vi att åka dit tillsammans för att själva dela ut till barnfamiljer. Allt går att följa på vår Facebook sida.https://www.facebook.com/forgamb/?ref=settings

Omkostnaderna kommer att ungefär landa på 42000kr och lite dyrare i uppstart sen kommer det att krävas mindre och mer pengar går till välgörenhet.
Vår förhoppning är att vi ska kunna skicka en container innan årets slut.
Vi uppdaterar här på Facebook hur ekonomin ser ut. Det går även att swisha till 0702209960, OBS skriv Forgambia som meddelande!!! Viktigt!!!! 
 
När det här projektet föddes, så har allt gått på räls. Vi hade pratat om det lite fram och tillbaka,
en dag (närmare bestämt den 2 augusti) så bestämde vi att "okey, vi kör" vårt första mål var att hitta en tillräckligt stor lokal att förvara saker i för max 500kr i månaden, inte helt lätt i Stockholm..... Nettan ringde runt lite till vänner och 2,5 timme efter vårt beslut hade vi en lokal på 60 kvm på en hästgård. Sedan flöt allt på med container, logga, respons m.m det var nästan läskigt :)
Den 3 september kom förråds container på plats  ......fantastiskt!!!
Vi kanske är lite galna, men utan människor som vill vara delaktiga skulle det inte funka. Är oerhört tacksam mot hyresvärden som gav oss möjlighet att ställa upp en container, för det gör det möjligt att ha en loppis och att börja samla saker. Tack Leif ❣️sen har vi redan fått massa fina saker att sälja av goa kunder i butiken. Tack! 

För bättre överblick vad vi behöver:
Barnkläder vuxenkläder
Underlakan
Handdukar
I bra skick, nytvättat och vikt, gärna i flyttkartong om ni har.
Skor
Leksaker
Möbler (hela) 
Loppisgrejer
Verktyg
Teknik ( t.ex mobiler, platt tv)
Vvs
Kyl å frys
Tänk på att vi är bara två personer som båda jobbar heltid, så bli inte ledsna om vi ibland måste säga nej ifall saker är i för dåligt skick. Tanken är alltid god.
Så nu sätter vi igång och dela gärna till era vänner. Det här känns så rätt❣️❣️
Med vänlig hälsning, 
Pahali och Nettan

Pahali kommer från Gambia och har bott här sen 2001, arbetar som boende stödjare så har hjärtat på rätt ställe! Driftig och är bra på att organisera, bära tungt och få pussar av Birka =)

Nettan driver butiken Glada Ungmöns Diversehandel som är Forgambias plattform, förutom det är det Chalk Paint, kurser, inredning i kreativitetens tecken. Egen företagare sedan 2000 så dom kunskaperna kommer väl till pass här. 

IMG_8505 IMG_2342 IMG_2367 IMG_2369 B42956BD-1994-43B7-BB0B-6F4DEB68FBC5 IMG_4621 IMG_2467 IMG_2472 IMG_2475 IMG_2524 IMG_2525 IMG_2534 IMG_2539

Så här ser det ut, från vänliga människor som har skänkt saker till oss. Färingsö Trä gav oss 8 lådor med nya kläder! Tack Gurra! 
Susanne skänkte massa bra loppis saker som säljs i butiken och allt som har vår logga på sig säljs billigt. Tack Susanne! Containern kom på plats och lilla Birka, butiks hunden sitter utanför butiken.

Så början känns bra och framtiden är spännande, för våra visioner är mer....men vi tar en dag i taget och är tacksamma för all hjälp vi kan få. Puss!!

Har ni frågor eller vill lämna in till oss? Ring Nettan på 0702209960 och följ oss gärna på facebook